12/5/09

Μία 16χρονη μαθήτρια συνέλαβε η γερμανική αστυνομία ως ύποπτη της χθεσινής επίθεσης με μαχαίρι σε σχολείο της Βόνης.

Μία έφηβη 16 ετών συνέλαβε χθες το βράδυ η γερμανική αστυνομία ως ύποπτη της χθεσινής επίθεσης με μαχαίρι στο λύκειο Άλμπερτ Άϊνστάιν της Βόνης, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας μαθήτριας... Η δράστις, φορώντας μάσκα που έκρυβε το πρόσωπό της, είχε εμφανιστεί χθες το πρωί σε σχολείο του προαστείου Ζανκτ Αουγκουστίν της Βόνης και τραυμάτισε στο χέρι μία συμμαθήτριά της, η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες της αστυνομίας, η νεαρή σκόπευε να βάλει φωτιά στο σχολείο με βόμβες Μολότοφ, με τις οποίες είχε γεμίσει την τσάντα της και είχε μαζί της και ένα όπλο πεπιεσμένου αέρα. Όπως εξήγησαν οι αρχές, τα δύο κορίτσια διαπληκτίστηκαν στις τουαλέτες του σχολείου, καθώς το θύμα θέλησε προφανώς να τη σταματήσει, με αποτέλεσμα να δεχθεί την επίθεση με το μαχαίρι. Σύμφωνα με την εφημερίδα Express, η δράστις έκοψε τον μισό αντίχειρα του θύματος, το οποίο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ύστερα από το περιστατικό, η διεύθυνση του σχολείου σήμανε συναγερμό και η αστυνομία απομάκρυνε τους περίπου 800 μαθητές από το κτίριο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να συλλάβει τη δράστιδα, η οποία είχε ήδη διαφύγει.

Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα γράμμα που είχε αφήσει η έφηβη, αλλά αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το περιεχόμενο. Ορισμένα μέσα κάνουν λόγο για "αποχαιρετιστήριο γράμμα", στο οποίο ανέφερε και την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει την επίθεση.

Η αστυνομία της Γερμανίας τελεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας για την ασφάλεια στα σχολεία, ιδιαίτερα ύστερα από το περιστατικό της 11ης Μαρτίου σε σχολείο του Βίνεντεν στη νότια Γερμανία, όταν ο 17χρονος Τιμ Κρέτσμερ σκότωσε με καραμπίνα 15 ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.