8/5/09

Περισσότεροι από 18.000 κάτοικοι της Σάντα Μπάρμπαρα εκλήθησαν να εγκαταλείψουν την πόλη λόγω της πυρκαγιάς που έχει ήδη καταστρέψει 75 σπίτια.

Περισσότεροι από 18.000 κάτοικοι της Σάντα Μπάρμπαρα, στην Καλιφόρνια, εκλήθησαν σήμερα να εγκαταλείψουν την πόλη λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται από την αρχή της εβδομάδας στους γύρω λόφους, έχοντας ήδη καταστρέψει τουλάχιστον 75 σπίτια... Έντεκα πυροσβέστες τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τις κατοικίες της Σάντα Μπάρμπαρα και τρεις από αυτούς εξακολουθούν να νοσηλεύονται, σύμφωνα με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της πόλης.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες ενισχύουν την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε τη Δευτέρα και επεκτάθηκε γρήγορα, έχοντας κάψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 6.000 στρέμματα βλάστησης.

Η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο χθες, Πέμπτη, το βράδυ σε ποσοστό περίπου το 10%, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Εκτός από τους 18.000 κατοίκους της Σάντα Μπάρμπαρα που πήραν εντολή να εγκαταλείψουν την πόλη, άλλοι 6.000 εκλήθησαν να είναι έτοιμοι να φύγουν με την πρώτη ειδοποίηση.

"Είναι η χειρότερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει γνωρίσει η επαρχία τα τελευταία 25 χρόνια", δήλωσε ο σερίφης της επαρχίας της Σάντα Μπάρμπαρα Μπιλ Μπράουν στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KSBY TV.

Εφεξής 2.300 πυροσβέστες και 15 πυροσβεστικά ελικόπτερα μάχονται με τις φλόγες, οι οποίες απειλούν περισσότερες από 3.500 ιδιοκτησίες.