7/5/09

Σε κάθειρξη 19 ετών καταδικάστηκε 43χρονη στη Θεσσαλονίκη

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η 43χρονη που κατηγορείτο ότι σκότωσε εν ψυχρώ με κυνηγητικό όπλο τον εν διαστάσει σύζυγό της και στη συνέχεια εξαφάνισε το πτώμα του με τη βοήθεια φίλου της... Η 43χρονη κρίθηκε ένοχη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, της περιύβρισης νεκρού και της ψευδορκίας κατ’ εξακολούθηση. Το δικαστήριο της αναγνώρισε με ψήφους 5-2 το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, ενώ αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Στο εδώλιο κάθισε, επίσης, ο 39χρονος φίλος της, που κατηγορούνταν ότι βοήθησε τη 43χρονη να θάψει το πτώμα του θύματος σε δύσβατα δασική περιοχή. Το δικαστήριο επέβαλλε σε βάρος του ποινή φυλάκισης 18 μηνών -με 3ετή αναστολή- για τα αδικήματα της περιύβρισης νεκρού και της υπόθαλψης εγκληματία. Εξάλλου, αθώοι κρίθηκαν για τις πράξεις της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας οι γονείς της 43χρονης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η κατηγορούμενη σκότωσε τον 43χρονο πρώην σύζυγό της στις 29 Απριλίου 2008 με το κυνηγετικό όπλο του πατέρα της, μετά από συνάντησή τους που εξελίχθηκε σε καυγά, στο σπίτι τους στην Περιστερά Θεσσαλονίκης.

Στη μοιραία συνάντηση και μερικά μέτρα πιο μακριά από το σημείο του φονικού βρισκόταν και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, καθώς και μία ανιψιά της κατηγορούμενης. Την επόμενη μέρα, με τη βοήθεια του 39χρονου, η 43χρονη μετέφερε το πτώμα σε ερημική περιοχή στον επαρχιακό δρόμο Περιστέρας - Πετροκέρασων, όπου και το έθαψαν.

Όλο το επόμενο διάστημα, η κατηγορούμενη -μαζί με την 18χρονη ανιψιά της που παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων- έστελνε σε συγγενικά πρόσωπα του θύματος γραπτά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου με στόχο να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των αστυνομικών αρχών. Τα μηνύματα αυτά εμφανίζονταν να έχουν ως αποστολέα τον άτυχο άνδρα, στα οποία, ο τελευταίος, φέρεται να έγραφε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Στην απολογία της, η 43χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν.