9/5/09

Η γρίπη Α έχει μολύνει 3.440 ανθρώπους σε 29 χώρες, και έχει προκαλέσει 48 νεκρούς, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Η γρίπη Α έχει μολύνει 3.440 ανθρώπους σε 29χώρες και έχει προκαλέσει 48 νεκρούς, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα το πρωί στη Γενεύη...Η σημαντική αύξηση του αριθμού των περιστατικών των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί (2384 ήταν την Παρασκευή) προκύπτει από τον διπλασιασμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών στις ΗΠΑ, που είναι πλέον η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο. Ο αριθμός επίσης των χωρών όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα της νόσου πέρασε από 24 σε 29 με την επιβεβαίωση περιστατικών στην Αυστραλία, την Ιαπωνία, την Αργεντινή, την Βραζιλία και τον Παναμά.

Ο προηγούμενος απολογισμός που δόθηκε στην δημοσιότητα την Παρασκευή στην Γενεύη ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί 2384 περιστατικά σε 24 χώρες.

Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι συχνά μικρότερα σε αριθμούς από τους απολογισμούς που δίνουν στην δημοσιότητα οι χώρες που έχουν το πρόβλημα λόγω των διαδικασιών επαλήθευσης που γίνονται από τον Οργανισμό μετά την ανακοίνωση τους.