8/5/09

Σε 45 ανέρχονται οι νεκροί και σε 1.319 οι ασθενείς από τη νέα γρίπη Α στο Μεξικό

Σε 45 ανέρχονται οι νεκροί και σε 1.319 οι ασθενείς στο Μεξικό από τη νέα γρίπη Α που προκαλείται από τον ιό Η1Ν1, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Χοσέ Άνχελ Κόρδοβα, σημειώνοντας ότι επιβεβαιώνεται η τάση επιβράδυνσης της μετάδοσης του ιού... Το τελευταίος θάνατος σημειώθηκε στις 4 Μαΐου, πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο αριθμός των νεκρών αντιπροσωπεύει μέχρι στιγμής "το 3,3% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων", σχολίασε επίσης, διευκρινίζοντας ότι ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου είχε φτάσει στο υψηλότερο σημείο του στις 26 Απριλίου.

Από την επιδημία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότερες γυναίκες από άνδρες στη χώρα, 58% έναντι 42%, και η πλειοψηφία των θυμάτων είναι νοικοκυρές, οι οποίες όπως φαίνεται καθυστέρησαν να συμβουλευτούν τις ιατρικές υπηρεσίες, σημείωσε εξάλλου.

Καμία επαγγελματική κατηγορία δεν δείχνει να έχει πληγεί περισσότερο από τη νόσο, κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Η ζωή στο Μεξικό έχει σχεδόν επανέλθει από την Τετάρτη στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, έπειτα από περισσότερο από μία εβδομάδα που σχεδόν όλα ήταν κλειστά.

Τα λύκεια και τα πανεπιστήμια άνοιξαν ξανά χθες, Πέμπτη, ενώ τα δημοτικά σχολεία προβλέπεται να επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα.