11/5/09

52 Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε 24 ώρες στο Σουάτ, διαβεβαιώνει ο στρατός.

Ο πακιστανικός στρατός διαβεβαίωσε σήμερα ότι σκότωσε 52 Ταλιμπάν μέσα σε 24 ώρες κατά τη 16η ημέρα της ευρείας επίθεσης που διεξάγει στην κοιλάδα του Σουάτ και τις γύρω περιοχές, στο βορειοδυτικό Πακιστάν... "Η επιχείρηση σημειώνει πρόοδο και 52 άπιστοι σκοτώθηκαν αυτές τις τελευταίες 24 ώρες", αναφέρει σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του στρατού.

Με καθημερινά ανακοινωθέντα που είναι παντελώς αδύνατο να επαληθευτούν επειδή η ζώνη των μαχών είναι αποκλεισμένη, ο στρατός διαβεβαιώνει ότι σκότωσε σχεδόν 780 ισλαμιστές μαχητές μετά την έναρξη της επίθεσης στις 26 Απριλίου στην περιοχή του Κάτω Ντιρ. Η επιχείρηση επεκτάθηκε τις επόμενες ημέρες και στις περιφέρειες του Μουνέρ και του Σουάτ.

Ο στρατός έχει ανακοινώσει πως μέχρι σήμερα έχει χάσει μόνο μια εικοσαριά στρατιώτες και δεν έχει αναφερθεί καθόλου σε θύματα μεταξύ των αμάχων. Όλο και περισσότερες μαρτυρίες αναφέρουν ωστόσο πως έχουν σκοτωθεί πολλοί κάτοικοι, είτε στα χέρια των Ταλιμπάν είτε από τους βομβαρδισμούς της πακιστανικής αεροπορίας.