12/5/09

Οι βρετανοι αστυνομικοί ζητούν αύξηση του προσωπικού για να αντιμετωπίσουν το κύμα των εγκλημάτων που θα προκαλέσει η οικονομική ύφεση.

Επιπλέον 2.000 αστυνομικοί θα χρειασθούν την επόμενη τριετία για να βοηθήσουν να καταπολεμηθεί το κύμα των ληστειών που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά λόγω της οικονομικής ύφεσης, δήλωσε σήμερα η βρετανική Ομοσπονδία Αστυνομικών... Η Ομοσπονδία, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου 140.000 αστυνομικούς στην Αγγλία και στην Ουαλία, τονίζει πως τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας ενδέχεται να αυξηθούν κατά 25% την επόμενη διετία.



Κατά την Ομοσπονδία, το αίτημα για περισσότερους αστυνομικούς τίθεται καθώς ο αριθμός των αστυνομικών μειώνεται εν σχέσει προς τον πληθυσμό. Όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Πολ Μακ Κίβερ, ο αριθμός των αστυνομικών ανά 100.000 κατοίκους έχει πέσει στους 254 από 260 από το 2006 και αναμένεται να πέσει στους 251 έως το 2012, θέτοντας την υπηρεσία σε ακόμη μεγαλύτερη πίεση.



Ο ίδιος τόνισε πως η υπηρεσία θα νοιώσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση κατά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το 2012: «πως αναμένεται να χειρισθούμε αυτές τις ανάγκες που θα προστεθούν στην υπηρεσία, σε συνδυασμό με την αύξουσα πορεία των εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας με λιγότερους αστυνομικούς ανά κατοίκους, αυτό ξεπερνά την αντίληψή μου».