12/5/09

Γιατρός του ΠΟΥ συνελήφθη στη Μανίλα ως ύποπτος για παιδεραστία.

Η αστυνομία των Φιλιππίνων συνέλαβε ένα γιατρό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Μανίλα ως ύποπτο για παιδεραστία, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι... Ο γιατρός, ένας Αυστραλός, συνελήφθη από την αστυνομία το βράδυ της Παρασκευής με ένα 12χρονο αγόρι δίπλα του σε αυτοκίνητο σταθμευμένο σε εμπορική συνοικία της Μανίλας, είπε ο Ραούλ Καστανέντα, επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας της αστυνομίας.

Ο συλληφθείς "παρακολουθείτο αρκετές ημέρες, αμέσως μόλις λάβαμε μια αναφορά για τις δραστηριότητες του. Βρήκαμε το αγόρι ημίγυμνο δίπλα στον αυστραλό γιατρό ο οποίος ήταν στη θέση του οδηγού. Ένας άλλος Φιλιππινέζος, ηλικίας 21 ετών, που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, επίσης συνελήφθη για να ανακριθεί.

Ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός στελέχους του αναφέροντας ότι ο γιατρός πρέπει να "θεωρείται αθώος μέχρι να αποδειχτεί η ενοχή του".

"Χωρίς να προδικάζει την υπόθεση, ο ΠΟΥ θα ήθελε να σημειώσει ότι καταδικάζει απερίφραστα τη σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών και θα βοηθήσει τις αρχές στις έρευνές τους", αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού.

Τα γραφεία στη Μανίλα, αποτελούν την έδρα του ΠΟΥ για την Περιφέρεια Δυτικού Ειρηνικού.

Η πρεσβεία της Αυστραλίας στη Μανίλα επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός πολίτη της ως ύποπτου για παιδεραστία, τονίζοντας ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση "λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη κατηγορίες για παιδεραστία".

Ο γιατρός και ο φιλιππινέζος φίλος του κρατούνται στην κεντρική αστυνομική διεύθυνση, ενώ τη φροντίδα του αγοριού έχουν αναλάβει κρατικοί κοινωνικοί λειτουργοί.