8/5/09

Παναθηναϊκός-Άρχισαν τα έργα για το νέο γήπεδο στον Βοτανικό. Δηλώσεις Μπακογιάννη, Κακλαμάνη, Σκανδαλίδη

Παίρνει «σάρκα και οστά» η κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, καθώς άρχισαν τα έργα στην περιοχή του Βοτανικού, ενώ στις 15 Μαϊου αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το οικόπεδο Βωβού. Στην περιοχή βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα, Κώστας Σκανδαλίδης. Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βαγγέλης Σαμαράς, δήλωσε για το θέμα: «Είναι μεγάλη μέρα η σημερινή. Δουλέψαμε σκληρά για την υλοποίηση του έργου αυτού. Όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάλει τις κρίσεις του, τότε θα είμαστε 100% σίγουροι ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα είναι το γήπεδο έτοιμο»... Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε: «Είναι μία μεγάλη μέρα για όλους. Είναι μεγάλη η χαρά και συγκίνηση για τη συγκεκριμένη μέρα, γιατί ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η αναβάθμιση της περιοχής με αυτό το γήπεδο δεν θα αποτελέσει μόνο ένα κόσμημα για την Ελλαδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαι ευχαριστημένη, γιατί αυτό το γήπεδο φτιάχνεται στην ωραιότερη τοποθεσία των Αθηνών και παράλληλα δημιουργούνται μόνιμες θέσεις εργασίας».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης επισήμανε: «Προσυπογράφω όσα είπε και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Σήμερα γιορτάζει όλη η Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός και ο Ερασιτέχνης θα αποκτήσουν σε λίγο καιρό τις δικές τους νέες εγκαταστάσεις. Το δημοτικό συμβούλιο και όλοι οι θεσμικοί φορείς της Πολιτείας θα βοηθήσουν να τελειώνουμε με το έργο το συντομότερο δυνατό. Αυτή εδώ είναι η πιο ιστορική ανάπλαση σε περιοχή της Αθήνας».

Τέλος, ο Κώστας Σκανδαλίδης υπογράμμισε: «Αν και είμαι Ολυμπιακός, χαίρομαι γι΄ αυτό το έργο. Είναι μεγάλη μέρα η σημερινή. Δείξαμε άλλη κουλτούρα οι δύο παρατάξεις και συνεργαστήκαμε για την επίτευξη αυτού του έργου».