8/5/09

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παραχαρακτών

Κύκλωμα παραχαρακτών, που κυκλοφορούσε, στην Ελλάδα, μεγάλα ποσά σε πλαστά χαρτονομίσματα υψηλής ποιότητας και πιστότητας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής... Ύστερα από πολύμηνες έρευνες, οι αστυνομικοί, χθες στην Αθήνα, συνέλαβαν, ως μέλη του κυκλώματος, έναν 50χρονο Έλληνα σεσημασμένο για απάτες, έναν ομογενή από το Καζακστάν, 31 ετών, και έναν Αρμένιο, 46 ετών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 107.100 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, 2.600 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, ένα αεροβόλο πιστόλι και ένα ΙΧ αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των πλαστών χαρτονομισμάτων.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την ώρα, που παρέδιδαν ο ένας στον άλλον 1.000 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, τα πλαστά χαρτονομίσματα κατασκευάζονταν σε ειδικά εργαστήρια στη Βουλγαρία, γι αυτό και ήταν υψηλής πιστότητας και ήταν αδύνατον να αναγνωριστούν με γυμνό μάτι.

Την επαφή με τους Βούλγαρους παραχαράκτες είχαν οι δύο Έλληνες, οι οποίοι διακινούσαν τα πλαστά χαρτονομίσματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.