9/5/09

Βασικός τουριστικός προορισμός για τους Ρώσους η Κρήτη

«Το ενδιαφέρον των Ρώσων για διακοπές στην Κρήτη, παρά την οικονομική κρίση, παραμένει σταθερό», υποστήριξε από τα Χανιά ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Μιχαήλ Σάβα, ο οποίος μαζί με το στρατιωτικό ακόλουθο, συνταγματάρχη της Ρωσικής πρεσβείας, Γκενάντι Μοζάγιεφ, παραβρέθηκαν το πρωί στο καθιερωμένο μνημόσυνο στη μνήμη των Σοβιετικών στρατιωτών του Β' παγκοσμίου πολέμου και των Ρώσων της εποχής της Κρητικής πολιτείας, που τελέσθηκε στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά... Στο περιθώριο της τελετής, ο Ρώσος αξιωματούχος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον Ρώσων επισκεπτών να βρεθούν για τις διακοπές τους την Κρήτη.

«Η προτίμηση των Ρώσων τουριστών παραμένει σταθερή και αυτός ο προσανατολισμός είναι πολύ σημαντικός. Από τα μέρη της Ελλάδας, αυτό που επισκέπτονται περισσότερο οι Ρώσοι είναι η Κρήτη», σημείωσε ο κ. Σάβα και πρόσθεσε: «Προσβλέπουμε στην περαιτέρω σύσφιξη στους τομείς εμπορικό, πολιτιστικό και πολιτικό. Οι σχέσεις αυτές είναι παραδοσιακές και σήμερα έχουν ένα καινούργιο περιεχόμενο, γιατί διευρύνονται οι άμεσες επαφές μεταξύ των εκπροσώπων των δύο λαών. Έρχονται οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα, διεισδύουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Ρωσία και τον τελευταίο καιρό είχαμε μια αύξηση του αριθμού των συναλλαγών, που έφτασαν τα 7,5 δισ. δολάρια, σημαντικό ποσό για το διμερές εμπόριο».

Η Ρωσική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το δήμαρχο Χανίων, Κυριάκο Βιρβιδάκη, ο οποίος μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε: «Συζητήσαμε τα θέματα του τουρισμού, καθώς τον τελευταίο καιρό έχουμε πολλά e-mail από τη Ρωσία, από ανθρώπους που ζητούν πληροφορίες και υλικό, σχετικά με την περιοχή μας και γενικότερα την Κρήτη. Επίσης, συζητήσαμε τη συνεργασία σε επίπεδο πολιτισμού».