12/5/09

Βομβιστική επίθεση στη Eurobank, οι αστυνομικοί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με 2 απο τους 4 δράστες

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο αστυνομικοί με τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο υποκατάστημα της Eurobank, Βουλιαγμένης και Γερουλάνου, στην Αργυρούπολη, ανακοινώθηκαν από την αστυνομία... Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, περί ώρα 3.30 τα ξημερώματα το πλήρωμα περιπολικού της αστυνομικής διεύθυνσης νοτιοανατολικής Αττικής βρέθηκε τετ α τετ με δύο άτομα έξω από την τράπεζα, τα οποία φορούσαν κράνη μοτοσικλέτας και ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε δίκυκλο μεγάλου κυβισμού.

Πριν οι αστυνομικοί προλάβουν να κάνουν κάτι, ο ένας από τους δράστες τους απείλησε με πιστόλι και αμέσως με τον συνεργό του, πάτησαν γκάζι και εξαφανίστηκαν. Ακριβώς πίσω τους τούς ακολούθησε δεύτερη μοτοσικλέτα με άλλα δύο άτομα, τα οποία εμφανίστηκαν τη στιγμή εκείνη και δεν τα είχαν αντιληφθεί οι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν αμέσως την τράπεζα και διαπίστωσαν ότι ήταν σπασμένη η τζαμαρία στον προθάλαμο και μέσα είχε τοποθετηθεί ένας μαύρος σάκος.

Περίπου τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε τηλεφώνημα στην "Ελευθεροτυπία" που ανέφερε ότι επρόκειτο να γίνει έκρηξη σε μισή ώρα.

Αμέσως αποκλείστηκε η περιοχή γι' αυτό και δεν υπήρξε κίνδυνος για διερχόμενους πολίτες.


Η έκρηξη που σημειώθηκε στις 4.07 ήταν πολύ ισχυρή και προξένησε εκτεταμένες ζημιές στην τράπεζα και σε έξι σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Βουλιαγμένης.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί από την πλευρά της οδού Γερουλάνου και ισοπέδωσε στην κυριολεξία το ισόγειο της Τράπεζας, έκοψε μία κολώνα που ήταν απ' έξω και θραύσματα πετάχτηκαν σε πολύ μεγάλη απόσταση.

Πυροτεχνουργοί και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερευνησαν το χώρο, ενώ στις 6.10 δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Βουλιαγμένης.


Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.