29/6/09

Από το Δεκέμβριο η ηλεκτρονική τραπεζική παροχή του ΤΤ Hellenic Postbank για τους απόδημους Έλληνες

Συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) και της καταναλωτικής πίστης, μέσω έκδοσης χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΤΤ Hellenic Postbank, Άγγελος Φιλιππίδης, και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΚΕ, Στέφανος Ταμβάκης, παρουσία των Μελών του προεδρείου του ΣΑΕ...
Η συμφωνία αυτή, που είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των απόδημων Ελλήνων σε όλο τον κόσμο, αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί σταδιακά από το Δεκέμβριο. Σε πρώτη φάση προβλέπει δοκιμαστική περίοδο, διάρκειας δύο ετών, και στη συνέχεια, θα εξελιχθεί σε αορίστου χρόνου.

«Θεωρώ ότι είναι ένας σταθμός η υπογραφή της συμφωνίας με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς μέσω αυτής, το ΣΑΕ πλέον αποκτά την μερική οικονομική αυτοδυναμία, που συζητείται από χρόνια και τώρα σταδιακά υλοποιείται», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ταμβάκης και ευχαρίστησε τον κ. Φιλιππίδη για την έως τώρα «στενή συνεργασία και την αγάπη, με την οποία αγκάλιασε τον απανταχού ελληνισμό».

«Είμαστε βέβαιοι ότι με τις στέρεες βάσεις συνεργασίας, που έχουν τεθεί, μόνο επιτυχίες θα έχουμε», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Φιλιππίδης ευχαρίστησε το ΣΑΕ και προσωπικά τον κ. Ταμβάκη, για την προσπάθεια που κατέβαλαν, ώστε το μνημόνιο συνεργασίας, που υπέγραψαν στις 13 Δεκεμβρίου του 2008, να εξελιχθεί σε τελική συμφωνία.

«Είναι μία ιστορική μέρα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που έμπρακτα αγκαλιάζει τους απανταχού Έλληνες. Με την πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), κάθε ομογενής θα μπορεί να ανοίξει λογαριασμό, μέσω του οποίου θα είναι σε θέση να κάνει όλες τις συναλλαγές», τόνισε ο κ. Φιλιππίδης, προσθέτοντας ότι από τα χρήματα που εξασφαλίζονται από τις συναλλαγές αυτές, θα επιδοτούνται δράσεις του απόδημου Ελληνισμού, τις οποίες θα υποδεικνύει το ΣΑΕ και ο «ΔΕΣΜΟΣ».

Το e-banking θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ομογενή να κάνει ολοκληρωτική χρηματοοικονομική διαχείριση των οικονομικών υποχρεώσεών του με την Ελλάδα (π.χ. εμβάσματα σε συγγενείς και άλλα φυσικά πρόσωπα, πληρωμές προς κρατικούς φορείς-φορολογία, κτηματολόγιο, πληρωμή τιμολογίων ΔΕΚΟ), αλλά και μεταφορές χρημάτων σε άλλες ελληνικές τράπεζες, όπως και πληρωμές υποχρεώσεων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (ασφάλειες, ξενοδοχεία, κινητή τηλεφωνία κ.λπ).

Κατά την εξέλιξη του προγράμματος θα παρέχονται και πολλές άλλες δυνατότητες, όπως η συνεργασία με άλλους ομογενείς στο εξωτερικό και η παροχή πληροφοριών για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.