1/7/09

Τον σκότωσε για να μην τον απολύσει...

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι προσέλαβε δολοφόνο για να σκοτώσει το αφεντικό του ώστε να μην τον απολύσει, γράφει σήμερα η εφημερίδα El Pais...Ο επικεφαλής των οπτικοακουστικών υπηρεσιών του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου της Βαρκελόνης προσέλαβε έναν Κολομβιανό ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, πυροβόλησε και σκότωσε τον διευθυντή του Κέντρου στις 9 Φεβρουαρίου.

Ο διευθυντής σκόπευε να απολύσει τον συλληφθέντα στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδόμησης του κέντρου, διευκρίνισε η αστυνομία.

Φοβούμενος ότι θα χάσει τη δουλειά του ο "δράστης", μέσω της αδελφής του, προσέλαβε ομάδα Κολομβιανών που ανέλαβαν να βγάλουν από τη μέση τον επικίνδυνο διευθυντή.

Η υπόθεση αυτή είναι μια από τις πιο ακραίες πράξεις που έχουν συμβεί στην Ισπανία και συνδέονται με την οικονομική κρίση και την ανεργία. Μέσα στη χρονιά ένα ισπανός οικοδόμος απήγαγε τον διευθυντή της τράπεζας στην οποία χρωστούσε, ενώ ένας ιδιοκτήτες κατασκευαστικής εταιρίας απειλούσε ότι θα αυτοπυρποληθεί αν δεν διαγραφούν τα χρέη του.