2/7/09

Ιδρυση θυγατρικής Μεσιτικής-Ασφαλιστικής εταιρίας Post Insurance από ΤΤ-ΕΛΤΑ

Υπογράφηκε το καταστατικό για τη λειτουργία της μεσιτικής-ασφαλιστικής εταιρείας Post Insurance Brokerage S.A. από τον Πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Άγγελο Φιλιππίδη και το Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ, κ. Σταμάτη Μαύρο...Η σύσταση της θυγατρικής και η επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του Τραπεζικού οργανισμού και των ΕΛΤΑ σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς εξελίσσεται σε μία μεγάλη τράπεζα, η οποία συνεχώς επεκτείνεται και διεκδικεί νέα μερίδια αγοράς, δημιουργώντας νέα εταιρικά οχήματα που την καθιστούν πλέον όμιλο.
Αναγγέλλοντας την ίδρυση της νέας θυγατρικής Post Insurance, η οποία θα δραστηριοποιείται στο χώρο των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων, ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Άγγελος Φιλιππίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όταν η σημερινή διοίκηση ανέλαβε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ανακοίνωσε στο επενδυτικό κοινό τις προθέσεις και τους στόχους της με απλότητα και ειλικρίνεια, ή όπως συνηθίζουμε να λέμε σε αυτή την Τράπεζα, απλά και ειλικρινά. Είπαμε τότε ότι θέλαμε να φύγουμε από τις δομημένες και πολύπλοκες επενδύσεις, διότι θεωρούσαμε ότι εμπεριέχουν εξαιρετικά υψηλό ρίσκο που δεν συνάδει με την ιστορία και τους στόχους του ιδρύματος. Και το κάναμε πράξη. Σήμερα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο απολαμβάνει κέρδη από ένα εκτεταμένο δίκτυο εργασιών προσανατολισμένο στο Real Banking".

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "υποσχεθήκαμε να ενισχύσουμε τις υποδομές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ώστε να γίνει μία ισχυρή τράπεζα χωρίς να χάσει τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Σήμερα διαθέτουμε μία σύγχρονη οργανωτική δομή, με νέο οργανόγραμμα, υλοποιήσαμε έργα εναρμόνισης με το θεσμικό και λειτουργικό πλαίσιο, εισήγαμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, πετύχαμε τον ανασχεδιασμό αρμοδιοτήτων και διαδικασιών. Υποσχεθήκαμε να είμαστε δίπλα στον εργαζόμενο, να ενδιαφερθούμε για αυτόν, να αποδείξουμε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο νοιάζεται και προστατεύει την οικογένειά του. Σήμερα, περισσότερα από 900 άτομα που απασχολούνταν με συμβάσεις έργου είναι πλέον μόνιμοι συνεργάτες μας, ο μέσος όρος ηλικίας των υπαλλήλων μας είναι κάτω από τα 39 έτη και νιώσαμε όλοι υπερήφανοι όταν παραλαμβάναμε το βραβείο μας, για μία από τις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Προστατέψαμε και αναδείξαμε τον κοινωνικό μας χαρακτήρα, προσφέροντας - εν μέσω κρίσης - χρήματα στην πραγματική οικονομία στηρίζοντας ταυτόχρονα έργα τεράστιας εθνικής σημασίας και κοινωνικού οφέλους. Υποσχεθήκαμε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα γίνει μία μεγάλη και δυνατή Τράπεζα. Με την ολοκλήρωση της Αύξησης του Μετοχικού μας Κεφαλαίου, η HELLENIC POSTBANK θα είναι η κεφαλαιακά επαρκέστερη και ασφαλέστερη τράπεζα στην Ελλάδα με ενισχυμένη την παρουσία του βασικού της μετόχου, που δεν είναι άλλος από το ίδιο το κράτος".

"Αυτό το πετύχαμε όλοι μαζί, διοίκηση και εργαζόμενοι, και τις επιθυμίες μας, που σχηματοποιήσαμε στο όραμά μας "να καθιερωθεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως η μεγάλη τράπεζα που νοιάζεται, προστατεύει και στηρίζει τους πολίτες» όλοι μαζί τις κάναμε πράξη. Και μία μεγάλη τράπεζα δεν μπορεί παρά να επεκτείνεται και να διεκδικεί συνεχώς νέα μερίδια αγοράς και να δημιουργεί νέα εταιρικά οχήματα που την καθιστούν πλέον όμιλο. Η στρατηγική μας συνεργασία με τα ΕΛΤΑ επεκτείνεται σήμερα και στο χώρο των Ασφαλειών με τη δημιουργία της Post Insuranc". Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλο το προσωπικό της τράπεζας για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε για να γίνει το όραμά μας πραγματικότητα. Έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος και το ΤΤ διεκδίκησε και κέρδισε το ρόλο που του αρμόζει. Είναι μία πολύ ισχυρή τράπεζα, με διαδικασίες, με δομές, με κέρδη για τους μετόχους της και ταυτόχρονα αποτελεί ισχυρό πυλώνα στήριξης της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, κ. Σταμάτης Μαύρος, δήλωσε: «?Προσαρμόζοντας τη στρατηγική των Ελληνικών Ταχυδρομείων στις ανάγκες ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, προχωράμε στη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δημιουργώντας από κοινού την Post Insurance, ανώνυμη μεσιτική εταιρεία ασφαλίσεων και προσφέροντας μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση στον χώρο της Ασφάλισης. Με την κίνηση αυτή ανταποκρινόμαστε στον επιχειρηματικό μας ρόλο και την κοινωνική ευθύνη που απορρέει από το έργο μας, αντιμετωπίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανάγκη των πελατών μας σε ολόκληρο το δίκτυο των καταστημάτων και των πρακτορείων μας, ενώ ενισχύουμε τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανάγκη για κερδοφορία και ποιότητα υπηρεσιών?».