23/4/09

Μείωση τιμής του φρέσκου γάλακτος ΔΕΛΤΑ


Σε σημαντική μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος ΔΕΛΤΑ στο 1 ευρώ το λίτρο (ανώτατη προτεινόμενη τιμή με ΦΠΑ στα σούπερ μάρκετ από 1,35 ευρώ σήμερα και 1,20 ευρώ σε φούρνους και μικρά καταστήματα από 1,58 ευρώ) προχωρούν η Marfin Investment Group (MIG) και η θυγατρική της Vivartia... Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Vivartia, θυγατρική της Marfin Investment Group (MIG), ήδη από τις αρχές Απριλίου με αφορμή τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος σε σχετικό δελτίο τύπου παρέθεσε σημαντικούς προβληματισμούς σχετικά με την πορεία και το μέλλον της Ελληνικής κτηνοτροφίας (αγελαδινού γάλακτος) και το φρέσκο γάλα.

Συγκεκριμένα, εντόπισε τον κίνδυνο νόθευσης της έννοιας και αντίληψης της διατροφικής αξίας του φρέσκου γάλακτος καθώς και της επαπειλούμενης σύγχυσης του ελληνικού φρέσκου γάλακτος με παρεμφερή προϊόντα μακρύτερης διάρκειας.

Με ορατούς τους κινδύνους για την ελληνική κτηνοτροφία η Vivartia έκανε γνωστή τη θέση της για θέσπιση κανόνων και πλήρους διαφάνειας σε όλο το κύκλωμα παραγωγής και διάθεσης του φρέσκου γάλακτος, ενώ παράλληλα δήλωσε την ετοιμότητά της να επιτελέσει και η ίδια το καθήκον που της αναλογεί προς την Οικονομία και την Κοινωνία.

Οπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, σήμερα, με δεδομένη την θετική τοποθέτηση της Πολιτείας, η Marfin Investment Group (MIG) και η θυγατρική της Vivartia, συνεπείς στη δέσμευσή τους και ανταποκρινόμενες στη δυσμενή οικονομική συγκυρία, με σεβασμό στις υποχρεώσεις των ελληνικών νοικοκυριών αλλά και με διάθεση αναζωογόνησης της Ελληνικής κτηνοτροφίας, προχωρούν σε μείωση της τιμής του Φρέσκου Γάλακτος ΔΕΛΤΑ στο 1 ευρώ το λίτρο. Παράλληλα δεσμεύονται για την παραμονή των κτηνοτροφικών μονάδων της Βορείου Ελλάδος στον παραγωγικό ιστό της Vivartia. Με τις αποφάσεις αυτές αναλαμβάνουν το μερίδιο κοινωνικής ευθύνης που τους αναλογεί προς όφελος των καταναλωτών, της ελληνικής κτηνοτροφίας αλλά και της Οικονομίας της Πατρίδας μας.