22/4/09

Γ.Σανιδάς : Δεν προκύπτουν ευθύνες πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Βατοπεδίου

Διαμάχη εισαγγελέων, ξεσπάει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες για την υπόθεση της μεταβίβασης δεκάδων χιλιάδων δημόσιας γής στη μονή Βατοπεδίου...Οι δύο εισαγγελείς Εφετών που διερεύνησαν την υπόθεση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δικογραφία πρέπει να πάει στη Βουλή για να αποφασίσει αν ευθύνονται ποινικά και πολιτικά πρόσωπα . Αυτή την άποψη είχαν απο την αρχή που ξέσπασε η ιστορία και άλλοι δύο εισαγγελείς , οι οποίοι τελικά παραιτήθηκαν.
Σήμερα ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Κυρ. Καρούτσος πήγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του διαβλίβασε το πόρισμα των δύο εισαγγελέων , που έκαναν ολους αυτούς τους μήνες την έρευνα και οι οποίοι κατέληξαν στην άποψη ΄οτι η επίμαχη δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή. Με αυτή την άποψη συντάχθηκε και ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών , αλλά ο κ. Σανιδάς , τους είπε ότι δεν "βλέπει" ανάμιξη πολιτικών προσώπων και η δικογραφία δςεν χρειάζεται να διαβιβαστεί στη Βουλή.
Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης , έλεγαν ότι ο κ. Σανιδάς επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Εφετών για τα περαιτέρω ...