21/4/09

Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα με υπόθεση Παυλίδη και SIEMENS

Συνεχίζονται από αύριο οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Παυλίδη... Τα 13 μέλη της Επιτροπής θα κληθούν -στην πρώτη τους συνεδρίαση μέτα το πέρας των καταθέσεων των 24 μαρτύρων- να συζητήσουν για τη σύνταξη του πορίσματος που θα πρέπει να κατατεθεί στην Ολομέλεια μέχρι τις 27 Απριλίου.

Την ίδια μέρα θα ανακοινωθεί στο κοινοβούλιο και η δεύτερη δικογραφία που αφορά στον κ. Παυλίδη και στηρίχθηκε στις καταγγελίες του δημάρχου της Τήλου.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση έχουν προκύψει νέα στοιχεία που στοιχειοθετούν και άλλα αδικήματα, ενώ το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Αριστοτέλη Παυλίδη για τα αδικήματα της δωροδοκίας, απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και παράβασης καθήκοντος.

Από την πλευρά της, η ΝΔ τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ ψάχνει να βρει διέξοδο και ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει την κατηγορία.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και το θέμα ή μη της παραπομπής Παυλίδη , οπότε και θα "φουντώσουν" τα σενάρια διπλών εκλογών.
Και ο Μάϊος όμως αναμένεται καυτός , καθώς στις 12 Μαϊου έχουν κληθεί να απολογηθούν οι 8 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της διακίνησης "μαύρου χρήματος" απο τα ταμεία της SIEMENS στην Ελλάδα.