7/5/09

Δεύτερο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στην Ολλανδία.Διακόσιοι πενήντα επιβάτες αεροπλάνου αποκλείσθηκαν για πάνω από δύο ώρες στην Κοπεγχάγη...

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως επιβεβαιώθηκε ένα δεύτερο κρούσμα στην Ολλανδία του ιού της γρίπης H1N1 -- μια 53χρονη γυναίκα που είχε επιστρέψει στη χώρα στις 30 Απριλίου με πτήση από το Μεξικό... Εξάλλου σχεδόν 250 επιβάτες αεροπλάνου της σκανδιναβικής αεροπορικής εταιρείας SAS που προερχόταν από τη Νέα Υόρκη υποχρεώθηκαν να περιμένουν μέσα στο αεροπλάνο για πάνω από 2 ώρες σήμερα στην Κοπεγχάγη έπειτα από ένα συναγερμό για ύποπτο κρούσμα γρίπης των χοίρων μεταξύ των επιβατών που τελικά αποδείχθηκε εσφαλμένος.

Ο κυβερνήτης προειδοποίησε τις αερολιμενικές αρχές μισή ώρα πριν από την προσγείωση ότι ένας 62χρονος άνδρας "είναι αρρωστος" και ότι υποψιάζεται ότι έχει προσβληθεί από γρίπη των χοίρων.

Το αεροπλάνο οδηγήθηκε σε μια απομονωμένη περιοχή του αεροδρομίου Κάστρουπ, μακριά από τα άλλα αεροσκάφη, και οι επιβάτες, μεταξύ των οποίων η δανέζα υπουργός Κλίματος Κόνι Χέντεγκαρντ, περίμεναν για περισσότερο από δύο ώρες μέσα στο αεροπλάνο μέχρι να φτάσει ένας γιατρός για να εξετάσει τον άρρωστο. Η εξέταση έδειξε πως δεν ήταν φορέας του ιού Α (H1N1), όπως είναι η ονομασία που έχει επιλεγεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την ασθένεια. Η Δανία έχει ως τώρα μόνον ένα διαπιστωμένο κρούσμα γρίπης των χοίρων, μια Δανέζα που επέστρεψε την 1η Μαΐου από τη Νέα Υόρκη και έχει έκτοτε θεραπευθεί.