11/5/09

Χωρίς οικονομικά "βάσανα'' η μοναδική, πλέον, επιζώσα του ναυαγίου του "Τιτανικού".

Η μοναδική επιζώσα του ναυαγίου του θρυλικού υπερωκεανίου "Τιτανικός", τον Απρίλιο του 1912, η Μιλβίνα Ντιν, θα ζήσει το υπόλοιπο του βίου της χωρίς καμία απολύτως οικονομική έγνοια, επειδή οι "σταρ" του Χόλυγουντ Κέιτ Γουΐνσλετ και Λεονάρντο ντι Κάπριο της κατέβαλαν από κοινού μεγάλο χρηματικό ποσό, ικανό να καλύψει τις ανάγκες περίθαλψής της στη Βρετανία, όπου ζει...Η Μιλβίνα Ντιν, που έχει συστήσει και ένα ομώνυμο Ίδρυμα, "αποδέχθηκε την προσφορά" των δύο ηθοποιών, ανακοινώθηκε σήμερα στο Λονδίνο. Όμως, μία προσφορά στην κυρία Ντιν έκανε και ο παραγωγός του "Τιτανικού" του 1997 και των 11 Βραβείων Όσκαρ, ο Ντέϊβιντ Κάμερον, και έτσι η συνολική προσφορά προς την τυχερή επιβάτιδα "άγγιξε" τις 22 χιλιάδες στερλίνες, όπως μαθεύτηκε ταυτοχρόνως.

Η Μιλβίνα Ντιν, περασμένα και τα 90 σήμερα, κατάγεται από το Νιού Φόρεστ που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Χαμσάϊρ. Ο δήμος της της παρέχει άλλες περίπου τρεις χιλιάδες στερλίνες κάθε μήνα, για να την συνδράμει να ζει με αξιοπρέπεια στη "δύση" του βίου της.

Ο μπαμπάς της Ντιν κατάφερε να την βάλει σε μία από τις λιγοστές λέμβους του τεράστιου πλοίου, μαζί με τη μητέρα και τα αδέλφια της, όλοι έφθασαν τελικά στη Νέα Υόρκη πάνω στο πλοίο "Καρπάθια", αργότερα επέστρεψαν στο Σάουθαμπτον, απ' όπου το υπερωκεάνιο είχε φύγει, όμως δεν είναι σήμερα στη ζωή.

Ο "Τιτανικός" βυθιζόμενος τον Απρίλιο 1912, μετά την μοιραία πρόσκρουση σε παγόβουνο και τον κατακλυσμό πολλών στεγανών του από τα νερά του ωκεανού, προκάλεσε το θάνατο περίπου 1.500 ανθρώπων. Κατάφερε να επιπλεύσει ένα δίωρο μετά την πρόσκρουση στο παγόβουνο στον βόρειο Ατλαντικό, στη μέση της νύκτας...

"Τους ευχαριστώ όλους για τη γενναιοδωρία, που μου δείχνουν", δήλωσε στα βρετανικά μμε συγκινημένη η μοναδική σήμερα επιζώσα του θρυλικού "Τιτανικού" της "Σταρ Λάϊνς".