22/4/09

Σουηδία-Την περικοπή άνω των 1.500 θέσεων εργασίας στη χώρα ανακοίνωσε η Volvo.

Η υπ΄αριθμόν δυο εταιρία κατασκευής βαρέων οχημάτων στον κόσμο, η σουηδική Volvo, η οποία περιέκοψε χιλιάδες θέσεις εργασίας τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε σήμερα τη μείωση άνω των 1.500 θέσεων εργασίας σε πολλά εργοστάσιά της στη Σουηδία...

"Λόγω της μεγάλης μείωσης της ζήτησης και των πωλήσεων στην παγκόσμια αγορά βαρέων οχημάτων, η Volvo Group αναγκάζεται να προχωρήσει στην περικοπή θέσεων εργασίας σε εργοστάσια της Σουηδίας", τονίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρία, η οποία κατασκευάζει κυρίως βαρέα οχήματα, αλλά επίσης κινητήρες και κατασκευαστικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, το μέτρο αυτό αφορά 1.543 υπαλλήλους της Volvo Trucks, της Volvo Construction Equipment, της Volvo Penta και της Volvo Powertrain.

Η Volvo είχε ανακοινώσει πριν από μερικούς μήνες την περικοπή 5.800 θέρεων εργασίας και είχε τονίσει ότι 16.255 συμβασιούχοι υπάλληλοι, σύμβουλοι και μόνιμοι θα απολύονταν εντός του 2008 και του 2009.

Οι παραγγελίες και οι πωλήσεις βαρέων οχημάτων έχουν μειωθεί δραματικά από το φθινόπωρο εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.