22/4/09

Ρουμανία- Νεαρή γυναίκα προσπάθησε να πουλήσει τον 4χρονο γιο της και το αγέννητο έμβρυο που κυοφορούσε αντί ενός στούντιο αξίας 23.000 ευρώ

Μια μητέρα τριών παιδιών στη Ρουμανία προσπάθησε να πουλήσει το ένα από τα παιδιά της, καθώς και το έμβρυο που κυοφορεί. Η νεαρή γυναίκα καθώς και ο συνεργός της συνελήφθησαν από την αστυνομία και θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης... Την υπόθεση της 28χρονης από την πόλη Μπραγκαντίρου, κοντά στο Βουκουρέστι και του συνεργού της αποκάλυψε τοπική εφημερίδα.

Η νεαρή γυναίκα προσπάθησε να πουλήσει τον τετράχρονο γιο της και το αγέννητο μωρό της σε ζευγάρι δημοσιογράφων που προσποιούνταν ότι ενδιαφέρονταν να αποκτήσουν παιδί, με αντάλλαγμα την απόκτηση ενός στούντιο, αξίας 23.000 ευρώ.

Βάσει της ρουμανικής νομοθεσίας, η 28χρονη και ο συνεργός της ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης από 2-7 χρόνια για παράνομη διακίνηση παιδιών.

Η Έλενα Σάβου, επικεφαλής της Εθνικής Αρχής για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Παιδιών, δήλωσε ότι τα τρία παιδιά της συλληφθείσας, ηλικίας 4,7 και 10 ετών, τέθηκαν υπό την προστασία κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους.