22/4/09

Μαοϊστές αντάρτες κρατούν ομήρους 300 επιβάτες αμαξοστοιχίας στο ανατολικό κρατίδιο Τζαρκάντ.

Μαοϊστές αντάρτες κρατούν ομήρους 300 επιβάτες αμαξοστοιχίας σε κρατίδιο της ανατολικής Ινδίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο η αστυνομία... Η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε σήμερα το πρωί σε σιδηροδρομικό σταθμό του κρατιδίου Τζαρκάντ, ένα από τα προπύργια της εξέγερσης των μαοϊστών στην Ινδία, 140 χλμ. από την περιφερειακή πρωτεύουσα Ράντσι.

Περίπου 200 με 250 μαοϊστές πραγματοποίησαν έφοδο στο σταθμό και ανέβηκαν στο τραίνο, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας του τομέα Λατεχάρ.

"Οι αντάρτες πήραν τον έλεγχο της αμαξοστοιχίας και ετοιμαζόμαστε για τη διάσωση των επιβατών", ο αριθμός των οποίων εκτιμάται σε 300, πρόσθεσε ο αξιωματικός αναφέροντας πως επί του παρόντος δεν υπάρχουν θύματα.

Άρχισαν στις 16 Μαϊου οι βουλευτικές εκλογές στην Ινδία που θα διαρκέσουν ένα μήνα για την ανάδειξη μιας κυβέρνησης συνασπισμού. Έως τις 13 Μαΐου, σε πέντε φάσεις, 714 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν 543 βουλευτές του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου οι οποίοι εκπροσωπούν 35 κρατίδια και εδάφη της Ινδικής Ένωσης.

Την περασμένη Πέμπτη μαοϊστές αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση κατά την πρώτη φάση της ψηφοφορίας στο κρατίδιο Τζαρκάντ και σε άλλα δύο ανατολικά κρατίδια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 19 άνθρωποι.

Ενα ποσοστό ψηφοφόρων στο κρατίδιο Τζαρκάντ αναμένεται να ψηφίσει αύριο, Πέμπτη για τη δεύτερη φάση.