22/4/09

Συνέντευξη του Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ στο Ραδιόφωνο του ALPHA


Συνέντευξη του Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ στο Ραδιόφωνο του ALPHA στην εκπομπή,"Εδώ & Τώρα" με τους Γιώργο Κύρτσο και τη Ρίτσα Μπιζόγλη... Δημοσιογράφος: Καλό μεσημέρι κ. Πρόεδρε, χρόνια πολλά

Γ. Καρατζαφέρης: Χριστός Ανέστη



Δημοσιογράφος: Θα θέλαμε να μας πείτε αν τελικά ο ΛΑ.Ο.Σ θα ψηφίσει υπέρ ή κατά της παραπομπής Παυλίδη.

Γ. Καρατζαφέρης: Καταρχήν έχουν περιπλακεί τα πράγματα, τα ερωτήματα είναι πλέον μετέωρα και έωλα. Ο κ. Παυλίδης φωνάζει ότι είναι αθώος. Δεν θα του στερήσω τη δυνατότητα να αποδείξει την αθωότητά του στο φυσικό του δικαστή. Από την άλλη πλευρά, το θέμα έχει διογκωθεί τόσο πολύ στην κοινή γνώμη, που λέει ο κόσμος ότι θα το μαζέψουνε, ότι υπάρχουν αμφιβολίες κλπ. Εγώ δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία, να στερήσω από την κοινή γνώμη την αλήθεια. Άρα λοιπόν, πήγαινε να αποδείξεις την αθωότητά σου. Ομολογώ πως τα στοιχεία είναι πενιχρά. Αυτό που λέει ο ΛΑ.Ο.Σ από την αρχή, αλλά έρχονται και οι άλλες παράμετροι, μια εξ αυτών είναι να αποδείξει ο άνθρωπος την αθωότητά του, για να μην τον λέει το εγγόνι του κλέφτη μετά από 35 χρόνια και από την άλλη η κοινή γνώμη, θα λέει ότι ο Καρατζαφέρης θα πάει να κουκουλώσει την υπόθεση μαζί με τον Καραμανλή. Όχι. Ο Καρατζαφέρης δεν κουκουλώνει τίποτα. Πάμε λοιπόν να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, κι ο κ. Καραμανλής ας προσέξει τα του οίκου του, μην του γκρεμίσουν το σπίτι.



Δημοσιογράφος: Άρα θα ψηφίσετε υπέρ.

Γ. Καρατζαφέρης: Θα ψηφίσω να δοθεί φως στην υπόθεση. Όσο φως χρειάζεται, γιατί συσκοτίστηκε περισσότερο απ΄ ότι χρειάστηκε και έχουμε ερωτήματα. Απαντήσεις δεν δόθηκαν



Δημοσιογράφος: τα εσωκομματικά της ΝΔ, πως εξελίσσονται γύρω από την υπόθεση Παυλίδη;

Γ. Καρατζαφέρης: έχουμε μια καινούργια έκδοση του 1965, κατά μάνα κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα. Όταν έμπαινε ο Καραμανλής με 151, είχε υπογράψει το θάνατό του. Το μεθοδεύουνε. Αν δεν το βλέπει αυτό ο Καραμανλής, πρόβλημά του. Αν το βλέπει και δεν μπορεί να αντιδράσει, πάλι πρόβλημά του. Όμως αυτή τη στιγμή η παράταξη συνθλίβεται από λάθη του. Δε μπορεί μια παράταξη η οποία κέρδισε τις εκλογές θεαματικά πριν από μήνες σήμερα να είναι εις τη βορά του ΠΑΣΟΚ. Ας καταλάβουν τη τεράστια ευθύνη τους γιατί η παράταξη είχε 152 στο ένα μεγάλο κόμμα και 10 στο μικρότερο κόμμα. Αυτό ο κ. Καραμανλής το εξάντλησε με τα καμώματά του.



Δημοσιογράφος: Ναι, αλλά πως εσείς τεκμηριώνετε αυτό το νέο ΄65; Εγώ πιστεύω ότι είναι διαφορετικές οι πολιτικές συνθήκες...

Γ. Καρατζαφέρης: Σαφώς και είναι διαφορετικές οι πολιτικές συνθήκες αλλά υπάρχει και η εξέλιξη, έτσι δεν είναι; Η ουσία είναι ότι όποιος δε βλέπει ότι η κ Μπακογιάννη βιάζεται, νομίζω ότι τουλάχιστον είναι αιθεροβάμων. Βιάζεται και βρήκε τη χρυσή ευκαιρία τώρα. Αν κάποιος κάνει μια σοβαρή ανθρωπογεωγραφία των ψήφων της προανακριτικής θα διαπιστώσει ότι είναι όλο το μπλοκ της κ. Μπακογιάννη.

Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας και πάνω από όλα μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Ας ξέρει ο κόσμος την αλήθεια και ας αποφασίσει ο κόσμος ποιους θέλει. Γιατί ο κόσμος μπορεί να περιοριστεί στα γελάκια, ή η κοινή γνώμη μπορεί να περιοριστεί σε γραφίδες οι οποίες δεν κινούνται με κίνητρο το επάγγελμά μας αλλά, άλλα πράγματα.



Δημοσιογράφος: Άρα εσείς μας λέτε ότι μία ομάδα βουλευτών της Ν.Δ. θα αξιοποιήσουν την υπόθεση Παυλίδη ή θα προσπαθήσουν να την αξιοποιήσουν για να επιταχύνουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Γ. Καρατζαφέρης: Μιλάω εις τον εμπειρότερο πολιτικό αναλυτή. Πιστεύει ο Γιώργος ο Κύρτσος σήμερα ότι οι 150 βουλευτές του κ. Καραμανλή υπακούουν στον κ. Καραμανλή ή υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι υπακούουν σε άλλο πρόσωπο; Ξέρουμε τι γίνεται. Υπάρχουν βουλευτές αυτή την στιγμή που υπακούουν στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν υπακούουν στον Καραμανλή.



Δημοσιογράφος: Ποιος είναι όμως ο σχεδιασμός της κ. Μπακογιάννη, αυτό δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς.

Γ. Καρατζαφέρης: Να επιταχύνουμε ημερομηνίες. Να έρθει ο Γιωργάκης ένα χρονικό διάστημα το οποίο πιστεύει η κ. Μπακογιάννη ότι ο κ. Παπανδρέου θα είναι παρένθεση και εν συνεχεία ετοιμάζομαι εγώ να πάρω την εξουσία. Γιατί σου λέει, εάν πάει ο Καραμανλής 6 χρόνια που μπορούσε να πάει παραπάνω και έρθει μετά ο Γιώργος για άλλα τόσα εγώ έχω φύγει από το προσκήνιο, αυτό συμβαίνει. Και βλέπω επίσης Γιώργο, τον Αμερικάνο με την ιστορία του Μπάρμπα Σάμ, βλέπω με πολύ ενδιαφέρον να παίζεται η ιστορία Μπάρμπα Σάμ με τους δελφίνους. Όπου Σάμ είναι Σαμαράς, Αβραμόπουλος, Μπακογιάννη.



Δημοσιογράφος: κ. Πρόεδρε, θα υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας στο ΛΑ.Ο.Σ;

Γ. Καρατζαφέρης: Το κόμμα δεσμεύεται απολύτως ότι θα στείλει την υπόθεση για περισσότερο φως. Αυτό είναι ξεκάθαρο.



Δημοσιογράφος: Ευχαριστούμε πολύ κ. Πρόεδρε, καλό μεσημέρι, να είστε καλά.

Γ. Καρατζαφέρης: Να είστε καλά.