22/4/09

Θεσσαλονίκη- Ανοίγει η αυλαία του 5ου Games Festival

Περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες από 40 χώρες θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν μέρος στο 5ο Games Festival... Αθλητές όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και από την Κίνα, την Ινδία, τη Σιγκαπούρη, το Περού, τη Νότια Αφρική, την Τυνησία, τη Βραζιλία, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, θα διαγωνιστούν στο σκάκι, το μπριτζ, το μπιλιάρδο, το σκραμπλ, το νταρτς και το σουντόκου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, που θα διαρκέσει από την ερχόμενη Κυριακή μέχρι και τις 4 Μαΐου.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει διαγωνισμούς σε δημοφιλή παιχνίδια, εκθέσεις γνωστών και όχι μόνο επιτραπέζιων παιχνιδιών, έκθεση λαϊκής τέχνης με σχετικό θέμα, καθώς και σεμινάρια για διαγωνιζόμενους, προπονητές και διαιτητές και χάπενινγκ.

Είναι η πρώτη χρονιά, που το συγκεκριμένο φεστιβάλ πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη (στο "Grand Hotel Palace"), καθώς οι τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις έγιναν στη Χαλκιδική.

Οι διαγωνισμοί και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις απευθύνονται όχι μόνο στους έμπειρους αθλητές, αλλά και στο ευρύ κοινό.

"Στόχος της διοργάνωσης είναι να φέρει στη Θεσσαλονίκη, ακόμα περισσότερους τουρίστες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα συναντηθούν εδώ για να ανταλλάξουν ιδέες επάνω στα αγαπημένα τους χόμπι", εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο διοργανωτής του φεστιβάλ, Θεόδωρος Τσορμπατζόγλου.

Ο κ. Τσορμπατζόγλου, θαυμαστής και ο ίδιος των παιχνιδιών αυτών και μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκακιού, τονίζει, εξάλλου, ότι παρόμοιες διοργανώσεις έχουν ιδιαίτερη απήχηση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Αγγλία.