22/4/09

Κύπρος- Τα πολιτικά κόμματα επισημαίνουν τη σημασία της επίσκεψης Καραμανλή

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνουν τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου την επίσκεψη του πρωθυπουργού Καραμανλή, ενόψει και της αξιολόγησης της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας το Φθινόπωρο... Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου επεσήμανε την κρισιμότητα της χρονικής στιγμής της επίσκεψης Καραμανλή.

Τόνισε ότι απαιτείται συντονισμός ενεργειών προς τον διεθνή παράγοντα για άσκηση πιέσεων στην Άγκυρα και για ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης του προέδρου Χριστόφια.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας περνά από την Αθήνα και τη Λευκωσία.Τόνισε ότι οι δύο κυβερνήσεις πρέπει να αξιοποιήσουν το ορόσημο του Φθινοπώρου, οπότε και θα γίνει αξιολόγηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Γιώργος Κολοκασίδης δήλωσε ότι πρέπει να αναπτυχθεί ο συντονισμός των ενεργειών Αθήνας -Λευκωσίας για να ασκηθούν πιέσεις προς την πλευρά της Άγκυρας.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ Κυριάκος Μαυρονικόλας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψη Καραμανλή θα δώσει την ευκαιρία για εντατικοποίηση των προσπαθειών των Κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου, ενόψει και της αξιολόγησης της Τουρκίας το Φθινόπωρο.