22/4/09

Επίσημη υποδοχή Καραμανλή στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου

Με ειδική τελετή στους κήπους του προεδρικού μεγάρου στη Λευκωσία έγινε η επίσημη υποδοχή του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή,ο οποίος νωρίς το απόγευμα άρχισε διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο...Ο κ.Καραμανλής έφθασε στο προεδρικό μέγαρο στις 3.15 μμ. Τον Κώστα Καραμανλή και τη σύζυγο του Νατάσσα υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και η σύζυγος του Έλση.

Οι κ.κ. Χριστόφιας και Καραμανλής επιθεώρησαν τιμητικό στρατιωτικό άγημα και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Ο κ. Καραμανλής κατέθεσε στεφάνι στο ανδριάντα του πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'.

Ακολούθησε παρουσίαση των αντιπροσωπειών και η είσοδος στο προεδρικό μέγαρο, όπου έγινε ανταλλαγή δώρων.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη Καραμανλή, η οποία, όπως είπε, αποτελεί ανάπτυξη των παραδοσιακών στενών σχέσεων των δύο χωρών. Αναφέρθηκε και στις εξελίξεις των συνομιλιών, οι οποίες, είπε, δεν είναι και τόσο ευχάριστες. Ευχαρίστησε την Ελλάδα για την συνεχή στήριξη και βοήθειά της.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση.

Στη συνέχεια άρχισαν οι διευρυμένες συνομιλίες.

Τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας είναι ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, ο Προεδρικός Επίτροπος Γιώργος Ιακώβου, ο Πρεσβευτής της Κύπρου στην Ελλάδα Γιώργος Γεωργής, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Λεωνίδας Παντελίδης και ο Γραμματέας του Διπλωματικού Γραφείου Ιάκωβος Γεωργίου.

Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σάνδης, ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Βασίλειος Παπαϊωάννου, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου της Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Κύπρου στο Υπουργείο Εξωτερικών Δημήτριος Γιαννακάκης και η Ειδική Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Μαρίνα Σκορδέλλη.

Αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει χωριστές συναντήσεις με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων.

Στις 21:00,ο πρόεδρος Χριστόφιας και η σύζυγός του θα παραθέσουν επίσημο δείπνο προς τιμή του πρωθυπουργού και της κας Καραμανλή στο ξενοδοχείο Χίλτον.