21/4/09

Ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ παραμένει υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο.

Ο διάσημος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ παραμένει υπό παρακολούθηση σε νοσοκομείο στο Κέμπριτζ, στο οποίο εισήχθη επειγόντως χθες, Δευτέρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ..."Ο καθηγητής Χόκινγκ παραμένει υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο του Άντενμπρουκ σήμερα" στο Κέμπριτζ, στο βόρειο Λονδίνο, εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος.

"Αισθάνεται καλά και η οικογένειά του αναμένει με ανυπομονησία την πλήρη ανάρρωσή του", προσθέτει.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε εξάλλου στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο αστροφυσικός έχει τις αισθήσεις του και ότι πριν από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο είχε επιστρέψει από ταξίδι του στις ΗΠΑ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο Χόκινγκ είχε αρρωστήσει για μερικές εβδομάδες και η κατάστασή του επιδεινώθηκε από τη στιγμή που επέστρεψε από ταξίδι του στις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο, δήλωσε επίσης μία πηγή που δεν κατονομάζεται στο Ρόιτερ.

Ο 67χρονος επιστήμονας που είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και σχεδόν εντελώς παράλυτος εξαιτίας μιας εκφυλιστικής ασθένειας, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο χθες, καθώς ήταν, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, "βαρειά άρρωστος".

Ο διάσημος αστροφυσικός είχε εξάλλου ματαιώσει ομιλία του σε Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στις 6 Απριλίου λόγω πνευμονικής λοίμωξης.

Ο Χόκινγκ είναι διάσημος για την εργασία του στις μαύρες τρύπες και τη βαρύτητα των κβάντα. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες διεθνώς, αφού κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση το 1988 με την έκδοση του βιβλίου "A Brief History of Time" (ελληνικός τίτλος: "Το Χρονικό του Χρόνου").