21/4/09

Σάρωσε τα φετινά βραβέια Πούλιτζερ η αμερικανική εφημερίδα The New York Times

Πέντε βραβεία Πούλιτζερ απέσπασε η αμερικανική εφημερίδα The New York Times, αφήνοντας πίσω τούς δημοσιογράφους των διαδικτυακών ειδησεογραφικών οργανισμών, οι οποίοι συμμετείχαν φέτος για πρώτη φορά στον διαγωνισμό... Τα βραβεία Πούλιτζερ απονεμήθηκαν σε συντάκτες της εφημερίδας για τις κατηγορίες του ρεπορτάζ έρευνας, του διεθνούς ρεπορτάζ, της κάλυψης έκτακτων γεγονότων, του θεματικού φωτορεπορτάζ καθώς και της κριτικής.

Επιπλέον, η εφημερίδα Las Vegas Sun κέρδισε το βραβείο για την κατηγορία της δημόσιας προσφοράς για το ρεπορτάζ της με θέμα τη μεγάλη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στην πόλη του Λας Βέγκας.

Από τους συντάκτες του Διαδικτύου μόνο ένας από την ιστοσελίδα politico.com έφτασε στους φιναλιστ, χωρίς όμως να μπορέσει να αποσπάσει κάποιο βραβείο.

"Τα Πούλιτζερ αντικατοπτρίζουν την υβριδική φύση της δημοσιογραφίας που αποτελεί συνδυασμό του γραψίματος, των φωτογραφιών και της ηλεκτρονικής σύνταξης η οποία έχει μεγάλη σημασία" δήλωσε σε Συνέντευξη Τύπου ο Ζιγκ Γκίσλερ, επικεφαλής των κριτών, ο οποίος δημιούργησε μία ειδική κατηγορία για τις ηλεκτρονικές εφημερίδες.

Στους "ηττημένους" του διαγωνισμού βρέθηκε η εφημερίδα Washington Post η οποία ενώ πέρσι είχε κερδίσει έξι βραβεία, φέτος απέσπασε μόνο ένα.

Τέλος, βραβεία απονεμήθηκαν στις εφημερίδες Los Angeles Times, St. Petersburg Times και Miami Herald.