15/4/10

Στις φυλακές οι 4 από τους 6 του «Επαναστατικού Αγώνα»

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Κωνσταντίνος Γουρνάς, ο οποίος εμφανίστηκε σήμερα στη 19ης τακτική ανακρίτρια, κατηγορούμενος για την υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα"...
Στην ανακρίτρια προσήχθησαν το πρωί, προκειμένου να απολογηθούν, οι άλλοι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Κωνσταντίνος Γουρνάς αρνήθηκε να απολογηθεί, αναφέροντας ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία. Οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του, Χριστόφορος Κορτέσης και Ευάγγελος Σταθόπουλος, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.

Χθες κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους, οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Σαράντος Νικητόπουλος. Και οι έξι κατηγορούμενοι βαρύνονται με τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τέσσερις σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο κατηγορητήριο που έχει εκδοθεί σε βάρος τους αναφέρεται ότι την τρομοκρατική οργάνωση διηύθυναν από κοινού οι Μαζιώτης και Ρούπα, καθώς και άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση πρόσωπα.

Στον ανακριτή για τους "Πυρήνες της Φωτιάς "

Με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» θα οδηγηθούν στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση, οι τρεις νεαροί και η 52χρονη μητέρα του ενός από αυτούς, που συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, και οι τρεις είναι οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας και η εμπλοκή τους στην οργάνωση αποδίδεται με βάση στοιχεία, που έχουν προκύψει από παρακολούθηση και καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών τους. Ο ένας εξ αυτών συνελήφθη στη Μήλο, ενώ η μητέρα του και οι δύο φίλοι του συνελήφθησαν στην Καλλιθέα.

Από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι ο συλληφθείς στη Μήλο, πριν από τη σύλληψή του, τηλεφώνησε στη μητέρα του και της είπε να κρύψει τις «γουρούνες». Στην κατοχή του βρέθηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, που αποκαλούνται «γουρούνες», ενώ ίδιοι μηχανισμοί κατασχέθηκαν στο εργαστήριο της μητέρας του στην οδό Σόλωνος 94, στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με την ίδια αστυνομική πηγή, παρόμοιος μηχανισμός είχε εκραγεί πέρσι έξω από το σπίτι της πρώην υπουργού Μαριέτας Γιαννάκου, στα Πατήσια.