15/4/10

Δημοσκόπηση της "ΑΛΚΟ" για τα μέτρα και την κυβέρνηση

Αν και η πλειονότητα των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 46%, πιστεύει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την οικονομική κρίση, ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να έχουν την ευρεία αποδοχή των πολιτών, σύμφωνα με πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της "ΑΛΚΟ" για το περιοδικό «ΦΑΝΤΟΜΑΣ», που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 13 Απριλίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων... Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν ένας στους δύο πολίτες (49,9%) δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον τρόπο που κάνει τη δουλειά του ο Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός, ενώ το 42% εμπιστεύεται περισσότερο μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Γ. Παπανδρέου, για να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση.

Σε άλλη ερώτηση αν «είστε ικανοποιημένος ή όχι από την απόδοση της κυβέρνησης», το 58,5% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά, έναντι 34,7% που απάντησαν θετικά. Αντίστοιχα για τη Ν.Δ., το 67,8% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την παρουσία και τη δράση του κόμματος ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναντι 23,7% που δήλωσαν "ικανοποιημένοι".

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντ. Σαμαρά, φαίνεται πως εδραιώνει τη θέση στο κόμμα του, καθώς το 68,4% των νεοδημοκρατών δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη δράση του ως αρχηγού της Ν.Δ.

Οι υπουργοί Ανδρ. Λοβέρδος (52%), Ευ. Βενιζέλος (49%), Γ. Παπακωνσταντίνου (49%), Μ. Χρυσοχοϊδης (43%) και Αν. Διαμαντοπούλου (42%) κρίνονται θετικά για το έργο και την παρουσία τους.