13/4/10

Κινητοποιήσεις παραγωγών -πωλητών λαϊκών αγορών

Σε αποκλεισμό του Υπουργείου Οικονομικών προχωρούν σήμερα οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων που είναι και πωλητές λαϊκών αγορών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημιουργία αγροτών «δύο ταχυτήτων με τις αποφάσεις της κυβέρνησης», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών... Η Ομοσπονδία αντιδρά στην τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων και στο λογιστικό προσδιορισμό καθώς εκτιμά ότι τα μέτρα αυτά θα επιφέρουν αύξηση του καλλιεργητικού κόστους παραγωγής κατά 15% έως 20% που μαζί με την αύξηση του ΦΠΑ θα οδηγήσουν σε αύξηση της τιμής των προϊόντων κατά 30% σε βάρος των καταναλωτών.

Την Τετάρτη 14 Απριλίου οι παραγωγοί πωλητές θα προχωρήσουν σε γενική πανελλαδική απεργία και θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και πορεία προς τη Βουλή.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών γνωστοποιεί ότι οι επαγγελματίες πωλητές δεν θα απεργήσουν την Τετάρτη και οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά.