19/4/10

Την Τετάρτη έρχεται το ΔΝΤ- Στα ύψη τα spreads

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεργασία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.Στη συνέχεια, υπό την προεδρία του, θα πραγραματοποιηθεί σύσκεψη για θέματα Τουρισμού. Το βράδυ, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει στο Συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας... Στο μεταξύ, η έναρξη των διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με τα κλιμάκια της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αναβάλλεται για την Τετάρτη, λόγω των προβλημάτων στις πτήσεις από την ηφαιστειακή τέφρα.

Οι διαβουλεύσεις αφορούν στο τριετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα του Ecofin του Φεβρουαρίου και το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Στο μεταξύ, σε αρνητικό κλίμα πραγματοποιούνται σήμερα οι συναλλαγές στη χρηματιστηριακή αγορά Αθηνών, η οποία επηρεάζεται από την καταγραφή νέων ιστορικών υψηλών για το spread των 10ετών ομολόγων στα επίπεδα των 460 μονάδων βάσης.