21/4/09

Η δημοσιογράφος Σαμπέρι άσκησε έφεση για την καταδικαστική απόφαση..

Η φυλακισμένη ιρανο-αμερικανίδα δημοσιογράφος Ροξάνα Σαμπέρι κατέθεσε έφεση κατά της ποινής της οκταετούς κάθειρξής της με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό των ΗΠΑ,μετέδωσε σήμερα το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA... Η 31χρονη Σαμπέρι καταδικάστηκε το Σάββατο και η καταδικαστική αυτή απόφαση μπορεί να περιπλέξει τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον για μία συμφιλίωση με την Ισλαμική Δημοκρατία ύστερα από τρεις δεκαετίες αμοιβαίας κακοπιστίας.

"Η Σαμπέρι ήσκησε έφεση και ελπίζω ότι το εφετείο θα τροποποιήσει την πρωτόδικη απόφαση",φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ο δικαστικός εκπρόσωπος Αλιρέζα Τζαμσίντι.

Χθες ο συνήγορος της δημοσιογράφου είχε δηλώσει ότι θα εφεσιβάλει την καταδικαστική απόφαση την άλλη εβδομάδα και "ελπίζει και είναι πολύ αισιόδοξος"ότι θα αθωωθεί η τουλάχιστον θα μειωθεί η ποινή της.

Σύμφωνα με τον δικαστικό εκπρόσωπο η ετυμηγορία του εφετείου θα εκδοθεί στον "κατάλληλο χρόνο".

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε χθες την μεγάλη του ανησυχία για την ασφάλεια της Σαμπέρι και κάλεσε την Τεχεράνη να την απελευθερώσει.Η τελευταία ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να σεβαστεί την ανεξαρτησία της ιρανικής δικαιοσύνης.Το Ιράν δεν αναγνωρίζει καθεστώς διπλής υπηκοότητας.