1/7/09

Βοηθήστε τις τίγρεις του Μάικλ

Η ηθοποιός Τίπι Χέντρεν που ανέλαβε εδώ και τέσσερα χρόνια δύο από τις τίγρεις που διατηρούσε ο Μάικλ Τζάκσον στη Neverland, έκανε έκκληση στους θαυμαστές του να βοηθήσουν τα αιλουροειδή που βρίσκονται σε αιχμαλωσία.... Η Χέντρεν, πρωταγωνίστρια των ταινιών "Τα Πουλιά" και "Μάρνι" του Χίτσκοκ, υιοθέτησε τις τίγρεις Θρίλερ και Σαμπού το 2005 όταν ο Μάικλ Τζάκσον εγκατέλειψε το ράντσο του και έκλεισε τον ζωολογικό κήπο που είχε εκεί.

Η ηθοποιός διευκρίνισε πως ανακοίνωσε το θάνατο του ποπ σταρ στις δυο τίγρεις που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο Σαμπάλα μαζί με άλλα 68 αιλουροειδή που κάποτε άνηκαν στη βιομηχανία του θεάματος ή τα εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους.

"Ίσως να υπάρχει τηλεπάθεια ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ζώα. Ελπίζω να κατάλαβαν τι τους είπα", είπε η Χέντρεν και τόνισε πως ο Μάικλ Τζάκσον φερόταν εξαιρετικά καλά στα ζώα που είχε στη Neverland.

Η Τίπι Χέντρεν είπε ακόμα πως οι θαυμαστές του Μάικλ μπορούν να βοηθήσουν τα ζώα αυτά είτε προσφέροντας χρήματα, είτε υποστηρίζοντας πρόταση προς το Κογκρέσο για να απαγορευτεί πλήρως η διατήρηση μεγάλων αιλουροειδών ως οικόσιτα ζώα.

Τα ζώα του Μάικλ Τζάκσον βρίσκονται σε διάφορα καταφύγια και ιδρύματα. Το πιο γνωστό, ο χιμπατζής Μπαμπλς ζει σε ειδικό κέντρο στη Φλόριντα.